
Valmistus (Pellillinen)
Pohja
4 Kananmunaa
4 dl Sokeria
2 tl Vaniljasokeria
2 dl Maitoa
2 dl Kermaa
200 g Voita sulatettuna
7 dl Vehnäjauhoja
4 tl Leivinjauhetta
2 tl Kardemummaa
Päälle
6 dl Puolukoita
Muruseos
1,5 dl Vehnäjauhoja
1 dl Sokeria
2-3 tl Vaniljasokeria
50 g Voita
Vatkaa pohjan munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekaan maito, kerma ja voi. Vatkaa hetki. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää sitten taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan. Ripottele päälle puolukat. Mittaa muruseoksen ainekset yhteen ja nypi murumaiseksi. Ripottele muruseos piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti