keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Amerikkalainen juustokakku























Amerikkalainen juustokakku... Aina niin hyvää ja täyttävää. Jo pieni pala tätä herkkua saa hymyn huulille. Klassinen, helppo ja toimiva ratkaisu tarjottavaksi. Tuoreita marjoja päälle tai kirpeää vadelmamelbaa kylkeen, niin täydellinen tarjoiltava on taattu. :)

Ainekset (N. 10 annosta) (Vuoan halkaisija 24cm)


Pohja


100g voi tai margariini
1 dl sokeri
1 Kananmuna
3dl vehnäjauho
1tl Leivinjauhe

Täyte


500g maitorahka (Maustamatonta tai sitruuna)
300g tuorejuusto (maustamatonta tai sitruuna)
1 sitruunan raastettu kuori
1-2rkl sitruunamehu
2,5dl sokeri
2-3rkl vaniljasokeri
1dl perunajauho
5 kananmunaa

Valmistus


Valuta rahka esimerkiksi kahvisuodattimessa tai karita liinalla peitetyssä siivilässä. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja jauhot(joiden seassa on leivinjauhe). Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pane jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 
Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita kulhossa rahka, tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste, mehu, puolet sokerista, vaniljasokeri, perunajauhot ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Peitä piiras leivinpaperilla tai foliolla, jos se rupeaa tummumaan. Jäähdytä kakku ja poista vasta sitten reunat. Koristele tuoreilla marjoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti