sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Porkkana Cupcakes




Porkkanakakku on aina ollut yksi suosikki kakuistani. Tässä herkullinen porkkanakakku on sovellettu kuppikakuiksi. Kuppikakut ovat erinomaisia tarjoiltavia. Mehevä, maukas pohja, sekä pehmeä tuorejuustokuorrutus vievät kielen mennessään. Suloiset sokerimassaporkkanat ovat piste iin päälle.

Valmistus (n.15kpl)


Pohja

3dl Vehnäjauho
1/2tl Leivinjauhe
1/2tl Ruokasooda
1tl Kaneli
2/4tl Muskottipähkinä
2/4tl Jauhettu inkivääri
1/8tl Jauhettu neilikka
1/2tl Kardemumma
1/4tl Suola
3dl Porkkanaraaste
1 3/4dl Sokeri
3/5dl Muscovadosokeri
2 Kananmuna
1 3/4dl Sulatettu voi tai rypsiöljy

Kuorrutus

300g Tuorejuusto
150g Huoneenlämpöinen voi
8-10dl Tomusokeri
1 1/2tl Vaniljasokeri
(1 1/2tl Kaneli)
1 1/2-2tl Sitruunamehu

Pohja

Lämmitä uuni 175 C asteeseen. Voitele muffinssivuoat. Raasta porkkanat. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. (Vehnäjauho, Leivinjauhe, Ruokasooda, Kaneli, Muskottipähkinä, Jauhettu inkivääri, Jauhettu neilikka, Kardemumma, Suola)

Vatkaa munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi/rypsiöljy ohuena nauhana ja vatkaa hetki. Lisää joukkoon kuivat aineet (siivilän läpi) sekä porkkanaraaste. Pursota vuokiin ja paista uunin keskitasolla n.20 min.

Kuorrutus

Vatkaa Tuorejuusto ja voi. Lisää vatkatun massan sekaan tomusokeri (siivilän läpi). Lisää sekaan myös vaniljasokeri, kaneli ja sitruunamehu. Pursota jäähtyneitten kuppikakkujen päälle. Koristele sokerimassakoristeilla. Kuppikakut maistuvat parhaimmilta yön yli levänneinä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti