keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Vaniljainen Mustikkatäytekakku


Tämä kakku on yksi suosikeistani. Kehuttu kakku, joka on varmasti jokaisen makuun. Tämä on Raikas ja kesäinen ja yleensä yksi pala ei riitä. Tätä on pakko saada aina lisää.

Kakku kuorrutetaan mustikkakuorrutteella ja valkosuklaapaloilla. Kakun kruunaavat käsin tehdyt sokerimassa koristeet. Tämä kakku kruunaa kahvipöydän.

Ainekset (n.8 palaa) (15cm vuoka)

Kakkupohja

3 kananmunaa
3dl sokeria
0,5dl maitoa
0,5dl kermaa
1tl vaniljajauhetta
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa vuoka leivinpaperilla tai korppujauhota. vatkaa munista ja sokerista kuohkea, vaalea vaahto. Kuumenna maito, kerma ja vaniljajauhe. Sekoita sitten muna-sokerivaahtoon varovasti. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Siivilöi sen jälkeen muiden aineiden joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 50 min.

Mustikkahillo

500g mustikkaa
2dl hillosokeria
1dl sokeria
1 vaniljatanko

1 lasipurkki

Pidä lasipurkkia 100 asteen uunissa muutama minuutti ennen kuin kaadat valmiin hillon siihen. Laita mustikat ja sokerit kattilaan. Tee vaniljatankoon pitkä viilto ja raaputa siemenet veitsellä muiden aineiden sekaan. Pistä myös tanko kattilaan. Kuumenna ainekset kiehumispisteeseen ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä 15 min. Kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa pois. Poista vaniljatanko ja kumoa valmis hillo lasipurkkiin.

Täyte

1,5dl Itsevalmistettua mustikkahilloa

Mustikkakuorrute

4dl vispikermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1,5rkl sokeria
1,5tl vaniljajauhetta
Itsevalmistettua mustikkahilloa (oman maun mukaan)

Soseuta hillo sauvasekoittimella tasaiseksi. vatkaa kerma, jogurtti, vaniljajauhe sekä sokeri vaahdoksi. sekoita joukkoon mustikkahillo

Kakun kokoaminen

Kakkupohja

Mustikkahilloa
Mustikkakuorrutetta
Maitoa
Valkosuklaata
Sokerimassakukkia ja -lehtiä

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimminen kakkupohja vadille. Kostuta sitä hieman maidolla. levitä päälle mustikkakuorrutetta ja mustikkahilloa. Toista, kunnes olet käyttänyt kaksi kakkupohjaa. Laita viimeinen pohja päällimmiseksi. (Leikkaspinta alaspäin)

Levitä kakun reunoille ja päälle mustikkakuorrutetta.Ripottele päälle ja ympärille valkosuklaa paloja. Koristele sokerimassa kukkasilla ja lehdillä.

Sokerimassa kukkien ja -lehtien kannattaa antaa rauhassa kuivua.

Sokerimassa kukkasten ja -lehtien valmistusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti