keskiviikko 21. lokakuuta 2015

25-vuotis hääpäiväkakku



Vanhemmillani oli eilen 25-vuotis hääpäivä. Sain tehtäväkseni suunnitella ja toteuttaa kaksikerroksisen kakun. Sen piti olla pieni ja suloinen kakku, joka olisi helppo kuljettaa juhlapaikalle ja josta riittäisi seitsemälle syöjälle. Eli kakusta tulikin todella pieni ja suloinen. (Alemman kakun halkaisija oli 11cm ja ylemmän 7cm.) Innokkaana rupesin tietenkin heti suunnittelemaan heille sopivaa kakkua. Valkoista sokerimassaa, hopeisia helmiä, punaisia ruusuja ja valkoiset sokeri lehdet. Niistä syntyisi täydellinen hääpäiväkakku. Aloitin sokeriruusujen ja -lehtien valmistuksella. Myöhemmin vuorossa oli kakkupohjan leipominen, täytteiden valmistus, kakun kuorrutus ja tietenkin koristelu ja kokoaminen. Aikaa ei ollut paljon, mutta olin todella tyytyväinen kakkuun ja niin oli myös vanhempani. :)) Tätä oli todella ilo tehdä. :)

Tämä ihana kakku kätkee sisällensä raikkaan puolukkahillon ja puolukkakreemin. Pohja on todella mehevä. Sokerimassa tuo pirteän puolukan rinnalle makeutta.



Valmistus (Kaksikerroksinen kakku, Alemman kerroksen halkaisija 11cm, Ylemmän kerroksen halkaisija 7cm)

Valmistin kakun levykakkupohjasta, josta on helppo leikata kaikki kerrokset.


Levykakkupohja (Pellillinen)


4 Munaa
1 ½ dl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja
1 dl Perunajauhoja
1 ½ tl Leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 7 min. Kumoa toisen leivinpaperin päälle. Jäähdytä ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi.

Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja puolukkahilloa. Kostuta puolukkamehulla. Kuorruta lopuksi kakut puolukkakreemillä (tarttumapinnaksi sokerimassalle) ja sokerimassalla. Koristele haluamallasi tavalla. :)


Puolukkahillo (n. 1l)


1kg Puolukoita
0,5 dl Puolukkamehua
500g Hillosokeria


Kuumenna mehu ja marjat kattilassa. Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kuori vaahto.

Anna hillon jäähtyä noin puoli tuntia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan. Purkita hillo. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. 


Puolukkakreemi


1 dl Puolukkasosetta
1 ½ dl Hillosokeria
100 g Voita
1 ½ dl Tomusokeria

Laita kattilaan puolukkasose ja hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Jäähdytä. Vatkaa hillokkeen joukkoon voi ja tomusokeri. Anna jähmettyä jääkaapissa, kunnes se on sopivan jämäkkää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti