Marjainen kerrosleivos hurmaa raikkaalla maullaan ja kauniilla ulkomuodollaan. :)) Voit valmistaa tällä ohjeella myös marjakerroskakun hyydyttämällä kaikki massat samaan kakkuvuokaan.
Valmistus (15 Leivosta)
180 g Digestive-keksejä
75 g Voita
Täytemousse:
6 dl Vispikermaa
300 g Kuningatar-rahkaa
Puolukkatäyte:
⅓ Täytemoussea
3 liivatetta
200 g Puolukoita
½ dl sokeria
⅓ Täytemoussea
3 liivatetta
200 g Puolukoita
½ dl sokeria
Vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte:
⅓ Täytemoussea
1 ½ Liivatetta
130 g Valkosuklaata
120 g Smetanaa
1 rkl Puolukkamehua
Kuningatartäyte:
⅓ Täytemoussea
3 liivatetta
200 g Mustikoita ja vadelmia
½ dl sokeria
Koristeluun:
Punaherukoita
Mintunlehtiä
Macaroneja
Aseta pieniin leivosmuotteihin reunakalvot. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos muottien pohjille.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Jaa vaahto kolmeen osaan.
Puolukkatäyte:
Aseta pieniin leivosmuotteihin reunakalvot. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos muottien pohjille.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Jaa vaahto kolmeen osaan.
Puolukkatäyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat. Kuumenna pieni määrä soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita kermavaahtoon liivate-puolukkasose, loput puolukkasoseesta ja sokerit. Kaada leivosmuotteihin keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Valkosuklaatäyte:
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata vesihauteessa. Sekoita kermavaahtoseokseen valkosuklaasula ja smetana. Kiehauta mehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada puolukkatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.
Kuningatartäyte:
Valmista samalla tavalla kuin puolukkatäyte. Kaada valmis täyte valksuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä.
Koristele tuoreilla punaherukkatertuilla, mintunlehdillä sekä macaroneilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti