torstai 15. lokakuuta 2015

Marjainen kerrosleivos



Marjainen kerrosleivos hurmaa raikkaalla maullaan ja kauniilla ulkomuodollaan. :)) Voit valmistaa tällä ohjeella myös marjakerroskakun hyydyttämällä kaikki massat samaan kakkuvuokaan.

Valmistus (15 Leivosta)


180 g Digestive-keksejä
75 g Voita

Täytemousse:
6 dl Vispikermaa
300 g Kuningatar-rahkaa

Puolukkatäyte:
⅓ Täytemoussea
3 liivatetta
200 g Puolukoita
½ dl sokeria
Vaniljasokeria

Valkosuklaatäyte:
⅓ Täytemoussea
1 ½ Liivatetta
130 g Valkosuklaata
120 g Smetanaa
1 rkl Puolukkamehua

Kuningatartäyte:
⅓ Täytemoussea
3 liivatetta
200 g Mustikoita ja vadelmia
½ dl sokeria

Koristeluun:
Punaherukoita
Mintunlehtiä
Macaroneja


Aseta pieniin leivosmuotteihin reunakalvot. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos muottien pohjille.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Jaa vaahto kolmeen osaan.

Puolukkatäyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat. Kuumenna pieni määrä soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita kermavaahtoon liivate-puolukkasose, loput puolukkasoseesta ja sokerit. Kaada leivosmuotteihin keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Valkosuklaatäyte:

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata vesihauteessa. Sekoita kermavaahtoseokseen valkosuklaasula ja smetana. Kiehauta mehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada puolukkatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa.

Kuningatartäyte:

Valmista samalla tavalla kuin puolukkatäyte. Kaada valmis täyte valksuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä. 

Koristele tuoreilla punaherukkatertuilla, mintunlehdillä sekä macaroneilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti