Halloween lähestyy. Mikä olisikaan herkullisempi tarjottava halloween juhliin, kuin karmaisevat suklaa-salmiakkikuppikakut. Näissä kuppikakuissa yhdistyvät suklaa ja salmiakki, mikä on vastustamaton yhdistelmä. Kuorrutteena toimii täyteläinen tuorejuustokuorrute.
Valmistus (24 Minikuppikakkua)
Taikina
1,5 dl Vehnäjauhoja
1 dl Sokeria
1 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
3 rkl Kaakaojauhetta
1 Kananmuna
1/2 dl Kuohukermaa
50 g Voita sulatettuna
1/2 dl Turkinpippurirouhetta
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita kuohukerma, kananmuna ja voi keskenään. Lisää kuivat aineet siivilän läpi kermaseokseen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää turkinpippurirouhe. Pursota taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna kuppikakkujen jäähtyä ennen kuorrutteen pursottamista.
Kuorrute
75 g Voita
1 1/2 dl Tomusokeria
1/2 tl Vaniljasokeria
2 tl Maitoa
200 g Tuorejuustoa
Koristelu
Sokerihaamuja, -kurpitsoja ja -lepakoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti