perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannus viikonlopun menu kolmella tapaa


Juhannus on kesän kohokohta, joten se ansaitseekin herkullisen menun valmistettavaksi. Suunnittelin kolme erilaista menu vaihtoehtoa, joilla saa hemmoteltua perhettä ja ystäviä juhannusviikonloppuna. 

Juhannuksena on ihana kokoontua ulos ruokapöydän ääreen ja syödä pitkän kaavan mukaan. Pöytään katetaan perunoita, kalaa, grillivartaita, burgereita ja raikkaita salaatteja. Jälkiruoaksi tarjoillaan marjaisia ja suklaisia herkkuja.



Menu 1



Alkuruokana tarjoillaan maukasta ja ruokahalun herättävää perunakakkua kanttarellien, pancettan ja palsternakan kera.


Pääruoaksi herkutellaan paistettua seesamitaimenta ja vuohenjuustolla maustettua basmatiriisiä. Taimen pyöritellään seesami- ja sinapinsiemenissä. Vuohenjuustolla maustettu basmatiriisi viimeistelee annoksen. Rapea lehtikaali riisin seassa tuo mukavaa suutuntumaa.


Aterian kruunaa näyttävä ja herkullinen mustaherukka-suklaakerroskakku.


Menu 2



Ateria aloitetaan kevyellä ja raikkaalla marinoidulla kasvissalaatilla. Koska pääruoka on täyttävä ja tuhti, tämä on erinomainen alkuruoka. Lisäksi tämä salaatti on hyvin helppo ja nopea valmistaa.


Pääruokana nautiskellaan milläs muulla kuin täyttävällä ja tuhdilla pulled Chicken Burgerilla.


Jälkiruokana tarjotaan tuhtiakin tuhdimpaa, ihanaa suklaa-nougatjuustokakkua. Suklaa-nougatjuustokakku hurmaa kaikki suklaan ystävät. Jo pieni pala tätä kakkua saa suklaanhimon talttumaan. Suklainen ja rapea keksipohja, täyteläinen suklaa-nougatmassa ja herkullinen suklaakuorrute. Täydellinen juhannus kakku on taattu.


Menu 3







Alkupalaksi syödään kreikkalaisia liha- ja kasvisvartaita tsatsikin kera. Ne ovat helppoa ja maukasta kesäruokaa. Voit marinoida niihin melkeinpä mitä tahansa kasviksia ja lihaa. 



Pääruoaksi grillaillaan maukkaita ja mehukkaita kanaburgereita. Niiden väliin leivitetään ja grillataan kanan rintafileitä ja ne maustetaan ihanalla tomaatti-sipulisalsalla sekä täyteläisellä caesar majoneesilla. Lisäksi väliin tulee avokadoa, rucolaa, salaattia ja cheddaria.



Jälkiruoaksi herkutellaan mansikka-mascarponemisua, missä maistuvat rapea marenki, makea mansikka, rouskuva krokantti, kirpeä sitruuna ja pehmeän täyteläinen mascarpone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti