Tässä on ihana ohje kaikille suklaan ja kahvin ystäville. Taikinassa ja kuorrutteessa yhdistyvät tumma suklaa sekä vahva espresso. Niiden liitto on onnistunut ja vastustamaton.
Valmistus (12 kpl)
Taikina
75 g Voita
1 tl Vaniljasokeria
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Kaakaojauhetta
1 tl Ruokasoodaa
1 tl Leivinjauhetta
2½ dl Sokeria
1 kananmuna
1 dl Kuumaa ja vahvaa espressoa
1½ dl Piimää
Sulata voi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe ja sokeri keskenään. Sekoita muna piimän kanssa. Lisää kahvi sulatetun voin sekaan. Lisää sulatettu voi sekä muna-piimäseos kuiviin aineisiin ja sekoita kunnolla. Pursota taikina paperivuokiin. Paista 17 minuuttia 175 asteessa.
Suklaa-espressokuorrute
100g Tummaa suklaata
150 g Pehmeää voita
2 dl Tomusokeria
1 dl Kaakaojauhetta
1 rkl Vahvaa espressoa
Sulata suklaa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe vähitellen sekaan. Vatkaa hetki. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää vielä espresso ja sekoita kunnes kuorrute on pehmeää ja kuohkeaa. Pursota kuppikakkujen pinnalle ja koristele tuoreilla marjoilla ja suklaakoristeilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti