sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Merellinen lohi-katkarapukakku


Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Kannattaa valmistaa kakku jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään ja koristella sitten juhla-aamuna.


Valmistus


2 pkt Paahtoleipää
Rapulientä kostutukseen


Katkaraputäyte


180 g Pakastettuja katkarapuja
200 g Katkaraputuorejuustoa
1rkl Hunajaa
Tilliä
Mustapippurirouhetta
Sitruunamehua


Lohitäyte


150g Kylmäsavulohta
75g Majoneesia
200g Kylmäsavulohituorejuustoa
1rkl Sitruunamehua
Tilliä
Mustapippuria

Kuorrutus


2dl Vispikermaa
200g Tuorejuustoa
Suolaa
Valkopippuria

Koristelu


Kylmäsavulohta
Ravunpyrstöjä
Katkarapuja
Kurkkua
Tilliä
Persiljaa

1. Aloita kakun valmistus täytteiden valmistamisesta.

2. Raputäyte; Sulata, valuta ja hienonna katkaravut. Sekoita tuorejuusto ja katkaravut keskenään. Lisää joukkoon hunajaa, hienonnettua tilliä, sitruunamehua ja mustapippuria.

3. Lohitäyte; Silppua lohi veitsellä. Sekoita keskenään täytteen kaikki ainekset.

4. Kuorrutus; Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä valkopippuri ja suola.

5. Kokoaminen; Leikkaa leipäviipaleista reunat pois. Peitä tarjoiluvati kakkupaperilla. Levitä vadille kuusi paahtoleipää (kaksi leipää rinnakkain ja kolme peräkkäin.) Kostuta leivät kalaliemellä. Levitä päälle puolet katkaraputäytteestä. Levitä Täytteen päälle uusi leipäkerros. Kostuta uusi kerros ja levitä päälle nyt lohitäytettä. Levitä päälle jälleen uusi leipäkerros. Kostuta se ja täytä lopulla katkaraputäytteellä. Peitä vielä viimeisellä leipäkerroksella ja kostuta. Suojaa kakku kelmulla ja pane päälle paino. Laita kakku kylmään ja anna odottaa seuraavaan päivään. Sivele ja pursottele kakku kuorrutuksella. Koristele kakun pinta lohiruusukkeilla, katkaravuilla, tillillä, kurkulla ja ravunpyrstöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti