keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Moderni persikkapavlova



Täydellinen päätös esimerkiksi pääsiäisaterialle. Tätä teimme muutaman opiskelukaverin kanssa jo kouluaikoina. Silloin jo ihastuin tämän jälkiruoan makuun. 


Erilaiset rakenteet tekevät tästä täydellisen jälkiruoan; rapeaa ja rouskuvaa marenki-siemen sekoitusta, valkosuklaacrumblea sekä samettisenpehmeää persikkamoussea ja sitruuna-appelssiinikreemiä. Kirpeästä melbasta tulee hyvä lisä.


Maut korostavat toisiaan ja sopivat hyvin yhteen. Annos on ihanan raikas ja pirteän makuinen. Tämä ei ole myöskään liian raskas täyttävän alku- ja pääruoan jälkeen.


Värit ovat myös kohdallaan; hempeää keltaista ja pirteää pinkkiä. Tällä jälkiruoalla saat sulatettua vieraan kuin vieraan sydämmen. Hieman työläämpi tämä on, mutta kaiken sen työn arvoinen.



Valmistus

Persikkamousse

3 munankeltuaista
1dl persikkamehutiivistettä tai persikkapyrettä
1/2dl sokeria
1 1/2 liivatetta
250g rahkaa
2 1/2 dl kuohukermaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiset, persikka ja sokeri. Saosta vesihauteessa kokoajan sekoittaen, niin että massasta tulee kuohkea, tasainen ja ilmava. Ei saa kiehahtaa. Seos ei saa nousta yli 80-asteiseksi. Lisää liivatteet ja sekoita.

Sekoita rahka tasaiseksi ja yhdistä jäähtyneeseen keltuaismassaan. Nostele lopuksi kermavaahto joukkoon ja laita kylmään kolmeksi tunniksi.

Marenki

3 Munanvalkuaista
2tl sitruunamehua
1 dl sokeria
1dl tomusokeria

Lisää sitruunamehu valkuaisten joukkoon. Vatkaa vaahdoksi. Yhdistä sokerit ja lisää pikkuhiljaa valkuaisten sekaan, vatkauksen aikana. Marenki on valmista kun se kiiltää ja kun massasta muodostuu teräväkärkisiä huippuja.

Levitä leivinpaperille ja ja pasta 100-asteisessa uunissa kolme tuntia, kunnes marenki on kuivaa.

koristeet

2rkl pistaasipähkinärouhetta
vadelmia

Murskaa marenki rouheeksi. Sekoita se pistaasipähkinärouheen kanssa. Ota kuumalla lusikalla persikkamoussesta annospaloja ja kierittele niitä marenkirouheessa, joka puolelta.



Sitruuna-Appelsiinikreemi

1,5 munaa
0,5dl sokeria
1/2 sitruuna (kuori ja mehu)
1/2 appelsiini (kuori ja mehu)
0,5 tl perunajauho
38g voita
1dl kuohukermaa

Laita munat, sokeri, sitruuna raaste ja -mehu, appelsiini raaste ja -mehu sekä perunajauho kattilaan. Kuumenna varovasti kunnes sakenee. Jäähdytä. Vatkaa pehmeä voi sekaan. Vaahdota kerma ja lisää muuhun seokseen.


Paahdettu valkosuklaacrumble

100g valkosuklaata
100g tomusokeria
50g kookosvoita
50g kaakaovoita
1 muna
20g vehnäjauhoja
1/2dl kaakaopapurouhetta

Sulata suklaa, voit ja tomusokeri vesihauteessa. Ota sivuun. lisää joukkoon muna, jauhot ja kaakaopapurouhe. kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, paista 165 astetta n. 40 min. Jäähdytä ja murusta. Jos haluat vielä rapeampaa crumblea, paista muruja uunissa 175 asteessa 10 min.


Vadelmamelba

300g vadelmia
sokeria oman maun mukaan
sitruunamehua

Lämmitä kattilassa vadelmia, sitruunamehua ja sokeria. Soseuta sauvasekoittimella. Anna hieman kiehua kasaan, jotta maut tiivistyvät. Siivilöi


Kokoaminen

Marengissa pyöritelty mousse
Sitruuna-Appelssiinikreemi
Paahdettu valkosuklaacrumble
vadelmia

Kokoa lautasille haluamallasi tavalla ja tarjoile :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti