perjantai 30. lokakuuta 2015

Kukkakaali-parsakaalikeitto


Kukka- ja parsakaalista valmistettu samettinen keitto lämmittää ja maistuu herkulliselta kylmänä syyspäivänä.


Valmistus (6 Annosta)


1 Parsakaali
1 kukkakaali 
Muutama peruna
Muutama porkkana
Puolikas purjo
1 Yksikyntinen valkosipuli
1 rkl Voita
7-9 dl Kasvislientä
2 dl Ruokakermaa
Mustapippuria
Suolaa


Paloittele ja kuori porkkanat ja perunat sekä paloittele kukka- ja parsakaali. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Hienonna valkosipuli. Kuullota purjoa ja valkosipulia hetki kattilassa. Lisää porkkanat ja perunat. Kuullota vielä hetki.
Kaada kattilaan liemi. Lisää kaalit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä15 minuuttia.

Soseuta perunat, porkkanat, kaalit ja sipulit. Lisää keitinlientä pikkuhiljaa, sen mukaan miten paksua keittoa haluat.

Lisää keittoon ruokakerma ja kiehauta. Mausta ja tarjoile.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti