sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Rapeat vohvelit



Mikäpäs olisi mukavampaa sadepäivänä, kuin rentoutuminen ja herkuttelu hyvässä seurassa. Vohvelit ovat helppoja ja nopeita valmistaa sekä maistuvat aina hyvältä, joten ne ovat juuri sopivia herkkuja sateiselle päivälle. Voit valmistaa suolaisia tai makeita ja lisukkeena voit tarjota esimerkiksi jäätelöä, marjoja tai moussea.

Tällä ohjeella saa valmistettua noin 12 ihanan rapeaa ja makeaa vohvelia. 



Valmistus (12 kappaletta)


3 Kananmunaa
4 dl Maitoa
1 dl Kivennäisvettä
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
Suolaa
2 rkl Sokeria
Vaniljasokeria
50 g Voita sulatettuna

Lisukkeeksi

Jäätelöä
Marjoja
Mintunlehtiä
Suklaakastiketta
Marjahilloa


Sekoita kaikki taikinan ainekset yhteen ja anna turvota 30 minuuttia. Kuumenna vohvelirauta. Voitele voilla ja paista taikinasta vohveleita.


Vinkkejä:


  1.  Jos haluat suolaisia vohveleita, jätä sokeri pois.
  2.  Suklaa vohveleita saat lisäämällä taikinaan kaakaojauhetta.
  3.  Laktoosittomia vohveleita saat, kun korvaat maidon laktoosittomalla maidolla, vedellä  tai vaikkapa kookosmaidolla.
  4.  Vähärasvaisia vohveleita saat, kun korvaat rasvan kivennäisvedellä tai kookosmaidolla.
  5.  Älä availe vohveliraudan kantta paistamisen aikana, jotta vohvelit kypsyisivät tasaisesti. 
  6.  Vohvelitaikinan voi maustaa kanelilla, sitruunan- tai appelsiininkuoriraasteella tai  vaikkapa kardemummalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti