keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Mehevä punajuuri-jauhelihapiirakka


Tässä piirakassa yhdistyvät jauheliha ja punajuuri. Ne sopivat hyvin yhteen ja ovat loistava pari. Piirakkapohjaan tulee hieman paprikajauhetta, mikä antaa pohjalle kivan maun ja hauskan värin. 


Valmistus (8-10 palaa)


Pohja
100 g Voita
2 dl Vehnäjauhoja
½ tl Suolaa
1 tl Paprikajauhetta
2 rkl Kermaa

Täyte
400 g Naudanjauhelihaa
1 Sipuli
1/2 Punaista paprikaa
1 tl Suolaa
1/4 tl Maustepippuria
2 Raakaa punajuurta raastettuna
2 Kananmunaa
2 dl Kermaa
2 dl Emmental juustoraastetta

Sekoita vehnäjauhot ja mausteet keskenään. Nypi ne rasvan kanssa sekaisin. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-26cm). Pistele pohjaan haarukalla muutama reikä. Nosta pohja hetkeksi kylmään.

Ruskista jauheliha. Lisää sekaan hienonnettu sipuli ja kuutioitu paprika. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja raasta punajuuret. Lisää punajuuriraaste jauhelihan joukkoon. 

Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita munat ja kerma keskenään ja kaada sitten piirakan päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti