perjantai 21. elokuuta 2015

Punaherukka-kinuskipullat


Jääkaappi oli pullollaan punaherukoita, joten tuli leivottua kaikenlaista herkullista ja makeaa. Sainkin sitten ideaksi leipoa pullia ja lopputuloksena syntyi punaherukka-kinuskipullat. Ne valmistetaan samalla tavalla kuin korvapuustit, mutta sisälle laitetaan kanelin, voin ja sokerin tilalle itsevalmistettua kinuskikastiketta, punaherukoita ja hieman sokeria. Nämä pullat hurmaavat makean kirpakalla maullaan! :))


Valmistus (Noin 36kpl)

Pullataikina

1 Kananmuna
1,25dl Sokeria
1rkl Jauhettua kardemummaa
3/4tl Suolaa
5dl Täysmaitoa
50g Hiivaa
200g Voita
n. 12dl Vehnäjauhoja

Vatkaa muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää maito-hiivaseos munaseoksen joukkoon. Jatka vatkaamista ja lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan. Kun taikina on liian raskasta vatkattavaksi, jatka vaivaamista käsin. Lisää jauhoja kunnes taikina on melko kiinteää. 

Sulata rasva ja lisää taikinan joukkoon. Jatka vaivaamista vielä hetki. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi ennen leipomista.


Punaherukka-kinuskipullat

1 Annos pullataikinaa
1 Annos itsevalmistettua kinuskikastiketta
n.5dl Punaherukoita
Sokeria
Pullavuokia

Vaivaa taikinasta ilmat pois ja kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä kinuski nuolijalla tasaiseksi levyn pinnalle ja ripottele päälle punaherukoita sekä sokeria. Kierrä taikina pitkältä sivultaan tiiviiksi rullaksi ja leikkaa rulla noin 36 osaan. Asettele pullat leikkuupinta ylöspäin voideltuihin vuokiin ja anna kohota. Ripottele pullien pinnalle raesokeria.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.


Kinuskikastike

4dl Kuohukermaa
2dl Fariinisokeria
1-2 Vaniljatankoa

Mittaa ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15min. Sekoittele kokoajan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti