torstai 27. elokuuta 2015

Punaherukka-tuorejuustopiirakka


Ihana punaherukka-tuorejuustopiirakka hurmaa herkullisella ja kirpakalla maullaan. Pohja on ihanan pehmoinen ja täyte suussasulava. Täydellinen tarjottava vieraille sekä nopea ja helppo valmistaa.

Valmistus (10 Palaa)


Pohja

125g Voita
3/4dl Sokeria
2 Keltuaista
2 1/2dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
1dl Kuohukermaa

Täyte

2 Valkuaista
1dl Sokeria
200g Vaniljatuorejuustoa
2tl Vaniljasokeria
1rkl Perunajauhoja
5dl Punaherukoita (Voit myös käyttää muitakin marjoja)

Vatkaa täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Vatkaa pohjan rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen kokoajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne sitten maidon kanssa sokeri-voivaahtoon. Levitä taikina voideltuun irtoreunavuokaan (25–28 cm).

Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Anna jäähtyä vuoassa. Koristele piirakka tuoreilla punaherukoilla, valkosuklaalastuilla ja mintunlehdillä. Tarjoile :))


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti