torstai 3. syyskuuta 2015

Meksikolainen lihapullakeitto


Olen juuri käymässä perheeni luona espoossa. Lauantaina on Tough Viking, johon on treenattu kovaa ja paljon. Eilisen treenin jälkeen olo oli mahtava ja nälkä suuri. Onneksi olin misannut valmiiksi ainekset tätä ihanaa keittoa varten. Treenin jälkeen oli helppo ja nopea laittaa keitto tulemaan. Ohje löytyi uusimmasta maku lehdestä. Sovelsin sitä hieman ja lopputulos oli täydellinen.

Tämä keitto on ihanan täyteläistä ja maukasta. Perheeni kehuikin keittoa ja kattila tyhjeni aika nopeasti. :)) Itse käytän lihapulliin vain ja ainoastaan naudan jauhelihaa. Voit kuitenkin halutessasi käyttää sika-nautaa.

Valmistus (6 Annosta)

LIHAPULLAT


1 pss Sipulikeittojauhetta
1 dl Kermaviiliä
2 rkl Tomaattipyrettä
1 rkl Chili-yrttiöljyä
2 Valkosipulinkynttä silputtuna
400 g Naudan jauhelihaa
2 tl Chilimausteseosta
1 tl Suolaa
Pippuria

Korppujauhoja


KEITTOON


2 Porkkanaa
200 g Bataattia
1 Sipuli
1 1/4 l Lihalientä
2 rkl Tomaattipyrettä
1 dl Tomaattimurskaa
1 prk Säilöttyjä kidneypapuja
1 prk Säilöttyjä kikherneitä
Suolaa
Pippuria


KORISTELUUN


Avokadoa
Korianteria
Ranskankermaa


Valmista ensin lihapullat. Pane sipulikeittojauhe turpoamaan hetkeksi kermaviiliin. Sekoita keskenään kaikki lihapulla ainekset. Pyörittele valmiit lihapullat korppujauheessa, jotta lihapulliin tulisi kaunis rapea pinta.

Paista lihapulliin pannulla kaunis väri. Lihapullat voivat jäädä sisältä raaoiksi, sillä ne kypsyvät lopullisesti keitossa.

Kuori ja kuutioi porkkanat, sipuli ja bataatti. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja lisää siihen juurekset, sipuli, tomaattipyree ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. 

Huuhdo pavut ja kiknerneet. Lisää ne ja lihapullat keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes lihapullat ovat kypsiä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Tarjoile keitto avokadon, ranskankerman ja korianterin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti