keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Porkkanakakku


Porkkanakakku on yksi suosikki kakuistani. Tällä ohjeella valmistuu ihanan mehevä, maukas ja muhkea kakku. Koristele kakku näyttävästi tomusokerikuorrutteella, manteli-hasselpähkinärouheella ja sokeriporkkanoilla.



Valmistus (12 palaa)


Pohja


300 g Porkkanoita
100 g Voita
4 Kananmunaa
3 dl Sokeria
4 dl Vehnäjauhoja
2 tl Vaniljasokeria
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Kardemummaa
2tl Kanelia

Kuorrute



50 g Voita
200 g Tuorejuustoa
1 1⁄2 dl Tomusokeria
Appelsiinin raastettu kuori


Kuori ja raasta porkkanat. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja voisula. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. 

Sulata kuorrutusta varten voi. Anna voin jäähtyä. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja appelsiinin kuori voin kanssa. Levitä kuorrutus kakun päälle ja anna sen jähmettyä kylmässä. Koristele manteli-hasselpähkinärouheella ja sokeriporkkanoilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti