Lohiterriini on helppo, maukas ja kaunis alkuruoka sekä tarjoiltava. Voit valmistaa yhden isomman terriinin tai useamman pienen.
Valmistus (n. 12 pientä tai 1 iso vuoka)
Lohiterriini
600g Lohifileetä
5dl Kuohukermaa
Suolaa
Valkopippuria
200g Valkuaista
20g Tilliä
400-500g Kylmäsavukirjolohifileetä
Leikkaa lohifilee paloiksi. Jauha filee kutterissa hienoksi ja tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kerma ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää mausteet.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Siirrä massa kulhoon ja lisää kovaksi vatkattu valkuaisvaahto varovasti sekaan. Hienonna tilli ja lisää sekin joukkoon.
Leikkaa kylmäsavukirjolohifilee ohuiksi viipaleiksi. Voitele pikkuvuoat tai yksi isompi vuoka. Vuoraa kylmäsavukirjolohiviipaleilla. Täytä murekemassalla tiiviisti. Peitä pinta vielä kylmäsavukirjolohiviipaleilla. Pistä folio kanneksi. Kypsennä uunissa, vesihauteessa 100-150 asteessa noin 45 min. tai kunnes sisälämpötila on n. 50 astetta. Pienemmät vievät vähemmän aikaa.
Majoneesi
2 Kananmunaa
2rkl Viinietikkaa
1tl Sinappia
Suolaa
Pippuria
(Worschestershirekastiketta)
2,5dl Öljyä
Erottele keltuaiset. Lisää keltuaisten sekaan kaikki muut raaka-aineet paitsi öljy. Sekoita hyvin keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Tillidressing
1 puntti Tilliä
2dl Majoneesia
Suolaa
Valkopippuria
Ryöppää tilli suolavedessä. Sekoita monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää joukkoon majoneesi. Siivilöi. Mausta.
Tilli-etikkakurkut
Tuoretta Kurkkua
Tilliä
1dl Sokeria
1dl Etikkaa
1 1/2dl Vettä
Suolaa
Mittaa yhteen vesi, sokeri ja etikka. Sekoita kunnolla, niin että sokeri liukenee. Kuori kurkku ja leikkaa siitä pituussuunnassa ohuita viipaleita. Mausta tillillä ja suolalla. Kaada kurkkujen päälle sopiva määrä etikkalientä.
Annoksen kokoaminen
Lohiterriini
Tilli-etikkakurkkuja
Tillidressing
Tilliä
Tomaatti- ja porkkanaruusuja
Asettele komponentit haluamallasi tavalla lautasille. Koristele tillillä sekä tomaatti- ja porkkanaruusuilla. Tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti