Halusin eilen tehdä illalliseksi jotain maukasta ja herkullista kasvisruokaa. Hetken mietittyäni päätin tehdä jotain, jossa olisi punajuurta. Päädyinkin sitten punajuuripastaan. Punajuuripastan kanssa tarjosin vuohenjuustomoussea. Punajuuri ja vuohenjuusto ovat klassinen makupari.
Tämä pasta on todella herkullinen. Tässä maistuvat vahvasti punajuuri, vuohenjuusto sekä tuoreet yrtit. Jos et pidä vuohenjuustosta, voit korvata sen fetalla tai jollakin muulla vahvalla juustolla.
Valmistus (4 annosta)
Vuohenjuustomousse
150g Vuohenjuustoa
1/2dl Kuohukermaa
Mustapippuria
Suolaa
Sitruunamehua
Hunajaa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa loppuvaiheessa vuohenjuusto sekaan. Mausta suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja ripauksella hunajaa. Laita jääkaappiin odottamaan.
Punajuuripasta
250g Spaghettia
550-650g Punajuurta
2 Pientä salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
Tuoretta Oreganoa silputtuna
Tuoretta Basilikaa silputtuna
2dl Kuohukermaa
Muskottipähkinää
Suolaa
Pippuria
Persiljaa
Vuohenjuustomoussea
Pestoa
Keitä punajuuria 30-60min. Riippuen punajuurien koosta. Pienet 30 min. Keskikokoiset 45min. ja isot 60min.
Keitä spaghetti erittäin suolaisessa kasvisliemessä al denteksi. Liemen täytyy olla melkein yhtä suolaista kuin merivesi. Raasta punajuuri ja silppua sipulit. Freesaa sipulit pannulla. Kun sipulit ovat hieman läpinäkyviä, lisää joukkoon raastettu punajuuri. Mausta ja paista hetki. Lisää kerma ja tuoreet yrtit. Anna hetken hautua ja keittyä kasaan. Yhdistä spaghetti punajuuriseokseen.
Annostele pastaa lautasille. Laita päälle nokare vuohenjuustomoussea ja pestoa. Koristele tuoreella persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti