tiistai 23. kesäkuuta 2015

Mansikka-Mascarponemisu


Mistä on täydellinen jälkiruoka tehty? Rapeasta marengista, makeasta mansikasta, rouskuvasta krokantista, kirpeästä sitruunasta sekä pehmeän täyteläisestä mascarponesta. Niistä tämä jälkiruoka koostuu. Täydellinen, raikas ja kepeä päätös illalliselle.

Valmistus (4-5 annosta)

250g Mascarponea
200g Ranskankermaa
4rkl Tomusokeria
1 Rasia Mansikoita
Marenkia
Wienernougat Crush Rouhetta
Lemon Curdia
Mintunlehtiä

Sekoita mascarpone, ranskankerma ja tomusokeri keskenään. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Asettele kerroksittain tarjoilu astioihin mascarponekreemi, mansikat, lemon curd ja marenki. Koristele Wienernougat crush rouheella ja mintunlehdillä. Tarjoile välittömästi.

Lemon Curd

4 Keltuaista
2dl Sokeria
1 1/2rkl Sitruunankuoriraastetta
1/2dl Sitruunamehua
50g Voita
2tl Vaniljasokeria

Vatkaa kuumassa vesihauteessa keltuaista ja sokeria, kunnes vaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää sitruunamehu ja -raaste. Nosta seos liedeltä ja jäähdytä hetki. Lisää voi. Mausta vaniljasokerilla.


Marenkipohja (1 pohja, halkaisija 24cm)

2 1/2 Valkuaista
1 1/4dl Sokeria
1tl Maissitärkkelystä
1tl Vaniljasokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa. Lisää sokeri kokoajan vatkaten. Lisää joukkoon myös maissitärkkelys ja vaniljasokeri.

Sivele leivinpaperin pinta öljyllä. Levitä/pursota marenki leivinpaperin päälle. Paista uunissa 125 -asteessa 2 tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti