sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Raparperi-rahkapiirakka



Tällä ohjeella tulee pellillinen maailman parasta raparperipiirakkaa. Kokemuksesta voin sanoa, että se on aina maistunut vieraille ja itse leipurillekin. Tämä on varma ja helposti muunneltava resepti, jolla voi valmistaa marja- sekä hedelmäpiirakat. Helppoa ja herkullista!



Valmistus (1 pellillinen)


Muruseos

250g Voita
8dl Vehnäjauhoja
3dl Sokeria
2tl Leivinjauhetta
2tl Ruokasoodaa
2tl Vaniljajauhetta

Pohja

2dl Ranskankermaa
1 Muna

Päälle

10dl Raparperia ( Voit myös käyttää marjoja tai hedelmiä)
200g Kermaviiliä
250g Sitruunarahkaa
2dl Sokeria
2 Munaa
3tl Vaniljajauhetta
2tl Sitruunamehua

Sulata voi. Sekoita muruseoksen muut ainekset keskenään. Lisää sekaan sulatettu voi. Siirrä 1/4  seoksesta toiseen kulhoon. Sekoita 3/4 seoksesta joukkoon pohjan ainekset. 

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele öljyllä. Kaada pohjaseos päälle. Huuhtele raparperi ja kuori tarvittaessa. Leikkaa pieniksi palasiksi. Painele raparperit pohjan päälle.

Sekoita kermaviili, rahka, sokeri, munat, vaniljajauhe sekä sitruunamehu keskenään. Kaada seos pohjan/raparperien päälle. 

Paista uunissa 175 -asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti