Ihana, perinteinen mansikkakermakakku on nyt sydämen muodossa. Pohjana on suklaakääretorttupohja, välissä mansikka- ja suklaamoussea, päällä tuoreita mansikoita ja reunoilla suklaakermaa. Tämä kakku sopii valmistettavaksi esimerkiksi häihin tai omalle rakkaalle. Voit valmistaa kakun myös pyöreänä, jolloin se sopii juhlaan kuin juhlaan.
Valmistus
Suklaakääretorttupohja
Kääretorttupohjaa voit käyttää kääretorttuun, leivoksiin tai muotokakkujen valmistukseen. Pohjasta
saat vaalean jättämällä kaakaojauheen pois.
Valmista tämä kaksinkertaisena kahdella pellillä.
4 Munaa
1 1/2dl Sokeria
1dl Vehnäjauhoja
1dl Perunajauhoja
1 1/2tl Leivinjauhetta
2rkl Kaakaojauhetta
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti nostellen siivilän läpi vaahdon sekaan. Kaada uunipellille. Paista 200-asteessa 8 minuuttia. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Jäähdytä.
Mansikkatäyte
250g Mansikoita
2dl Vispikermaa
100g Vaniljarahkaa
2rkl Sokeria
1/2-1dl Vaniljakreemijauhetta
Soseuta mansikat. Vaahdota kerma. Sekoita vaahdon sekaan muut ainekset.
Suklaatäyte
2dl Vispikermaa
100g Suklaa Tuorejuustoa
130g Tummaa Suklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa ja lisää vaahdon sekaan.
Kakun kokoaminen ja koristelu
Suklaakääretorttupohjia
Maitoa
Mansikkatäyte
Suklaatäyte
Noin 6-7dl Suklaakermaa
Mansikkahilloa
Mansikoita
1dl Hyytelösokeria
2dl Mansikkamehua
Leikkaa kääretorttupohjista sydämen muotoisia pohjia. Aseta ensimmäinen levy kakkuvadin päälle. Voitele maidolla. Levitä päälle mansikkatäyte ja nosta kanneksi seuraava pohja. Tee seuraavalle pohjalle sama suklaatäytteellä. Nosta päälle vielä viimeinen pohja. Levitä päälle mansikkahilloa ja asettele sen päälle mansikat.
Valmista mansikoille kiille; Kiehauta kattilassa mehu ja lisää sekaan hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä hetki ja kaada sitten mansikoiden päälle.
Vatkaa suklaakerma vaahdoksi ja pursota kakun reunoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti