perjantai 8. toukokuuta 2015

Sitruuna-valkosuklaamousse



Sitruunainen valkosuklaamousse on raikas ja herkullinen jälkiruoka. Se sopii raskaankin ruoan päätteeksi. Se ei ole liian tuhti, vaan sopivan kevyt.

Moussen kanssa voit tarjota mantelikrokanttia ja tuoreita vadelmia. Tietenkin muutkin marjat käyvät erinomaisesti. Esimerkiksi mustikat, mansikat tai lakat.

Krokantti tuo annokseen suutuntumaa ja rapeutta. Se on sopivan makeaa ja itse valmistettuna todella hyvää. Lisäksi se on helppo valmistaa, eikä vie liikaa aikaa. Sen valmistus vie noin 10-15 minuuttia.

Vadelmat tuovat annokseen lisää raikkautta ja väriä.

Kaikki raaka-aineet sopivat myös hyvin yhteen. Tässä annoksessa on se hyvä puoli, että tämä on super helppo ja nopea valmistaa ja silti niin hyvää. :P Tämän jälkiruoan valmistuksessa ei voi epäonnistua.






Mousse (6 Annosta)

150g Valkosuklaata
2 1/2dl Vispikermaa
1 Kananmuna
1rkl Sitruunamehua
1tl Sitruunankuorta raastettuna
100g Jogurttia

Tuoreita Vadelmia

Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös kananmuna ja yhdistä sitten valkosuklaan kanssa. Lisää sekaan sitruunankuori ja -mehu. Lisää lopuksi jogurtti sekä kermavaahto. Jaa mousse jälkiruoka kulhoihin ja laita kylmään muutamaksi tunniksi.

Tarjoa moussen kanssa mantelikrokanttia ja tuoreita vadelmia.

Mantelikrokantti

100g Vaaleaa Siirappia
1 1/2dl Sokeria
25g Voita
1tl Vaniljajauhetta
100g Mantelilastuja

Sekoita siirappi, sokeri ja voi kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää vaniljajauhe ja mantelit. Keitä vielä 3 minuuttia. Kaada seos leivinpaperin päälle. Leikkaa paloiksi. Säilytä kuivassa ja viileässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti