sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vadelma-Juustokakkubrownie




Tämä jälkiruoka on vastustamaton. Ihanaa suklaista brownieta, Juustokakku raitoja ja raikkaan vadelmaista kuorrutetta. Maut sopivat täydellisesti yhteen. Tämä on aika tuhtia, joten pienikin pala riittää täyttämään makeannälän.


Vadelman tilalle voit käyttää muitakin marjoja ja voit tarjota nämä myös kakun muodossa.

Tämän herkun tarina on seuraavanlainen; Minulle piti tulla tänään vieras, joka on suklaan ystävä. Valmistin sitten jotain erittäin täyteläistä ja suklaista. Eli nämä. Nooh suunnitelma kuitenkin peruuntui. Jääkaappi on nyt täynnä näitä leivoksia. :D Itse olen nyt tässä illan myötä syönyt brownie ähkyn ja katsonut Sex and the Citya. :D Jääkaappi on kuitenkin vielä täynnä näitä herkkuja. Itse en kuitenkaan kaikkia viitsi syödä, joten katsotaan jos vaikka huomenna kutsuisi vieraita. On sitten jotain tarjottavaa. :D



Valmistus (12 palaa)

Brownie

200g Tummaa Suklaata
200g Voita
4dl Tomusokeria
3 Kananmunaa
1,7dl Vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Mittaa voi ja sokeri monitoimikoneeseen. Vatkaa hetki ja lisää sitten munat yksitellen. Vatkaa sen jälkeen sekaan myös jauhot. Kaada lopuksi sulatettu suklaa ohuena nauhana taikinaan ja sekoita hyvin.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Juustokakku

400g Sitruunatuorejuustoa
2,5dl Tomusokeria
1tl Vaniljajauhetta
2 Kananmunaa

Mittaa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljajauhe monitoimikoneeseen. Vatkaa, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksitellen, kokoajan vatkaten. Seoksen tulee olla tasaista, ilmavaa, sileää ja kermamaista. Levitä seos varovasti brownien päälle ja sekoita massoja hieman keskenään. Paista uunissa 45 minuuttia. Jäähdytä seuraavaan päivään tai vähintään 2 tuntia. 

Vadelmakuorrute

3dl Vispikermaa
1,7dl Tomusokeria
3,5dl Vadelmia

Koristeluun Vadelmia, Sitruunamelissaa, Suklaakoristeita

Mittaa kerma, tomusokeri ja vadelmat monitoimikoneeseen. Vatkaa vaahdoksi. Kumoa brownie alustalle. Levitä kuorrute päälle ja koristele. Tarjoile! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti