Nämä suolaiset leivokset käyvät tarjottaviksi kaikenlaisiin cocktail- ja juhlatilaisuuksiin. Nämä käyvät myös kasvissyöjille. Saat helposti gluteenittoman version, vaihtamalla tavallisen leivän gluteenittomaan. Suosittelen kokeilemaan, koska näihin vieraat suorastaan ihastuvat. Tätä parempaa suolaista kasvisleivosta ei ole!
Valmistus (42 kappaletta)
21 Viipaletta Isoja Paahtoleipiä
Punasipulihilloke
400g Punasipuleita
3/4dl Punaviinietikkaa
3/4dl Hillosokeria
1/2tl Pippuria
Silputtua Tuoretta Timjamia
Pane Kuoritut ja kuutioidut punasipulit kattilaan. Lisää etikka, sokeri ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Jäähdytä seuraavaan päivään.
Punasipulitäyte
100g Smetanaa
100g Maitorahkaa
Puolet Punasipulihillokkeesta
Suolaa
Vaahdota smetana. Sekoita joukkoon maitorahka ja puolet punasipulihillokkeesta. Mausta suolalla.
Pinaattitäyte
250g Tuoreita Pinaatinlehtiä
1/2dl Vettä
1/4tl Suolaa
200g Tuorejuustoa
1/2tl Pippuria
1/2tl Muskottipähkinää
Ryöppää pinaatinlehdet ja mausta suolalla. Siivilöi ja jäähdytä. Puserra lehdistä ylimääräinen vesi ja silppua. Sekoita pinaatinlehdet, tuorejuusto ja mausteet keskenään.
Koristelu
Maitoa Kostutukseen
Puolet Punasipulihillokkeesta
Varrellisia Kapriksia
Tuoretta Timjamia
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Aloita kokoaminen samalla tavalla, kuin kokoaisit voileipäkakkuja. Laita 7 paahtoleipäviipaletta rinnakkain. Kostuta maidolla. Levitä pinaattitäyte leipäviipaleiden päälle. Tee samalla tavalla toinen kerros punasipulitäytteellä. Paina päälle vielä kanneksi leipäviipaleet. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin ainakin viideksi tunniksi.
Paloittele leivät. Lusikoi päälle punasipulihilloketta ja koristele kapriksilla ja timjamilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti