sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Vihreää Parsaa, Entrecotea ja Yrttivoita

 

Helppo, herkullinen ja klassinen ruoka sunnuntai illalliselle. Jos et jaksa valmistaa mitään työlästä, tämä on nopea valmistaa ja raaka-aineita ei ole montaa. Lisäksi uskon että tämä maistuu aivan varmasti kaikille lihansyöjille.

Entrecote on helppo liha valmistaa, ja vaikea epäonnistua. Se on sopivan rasvainen liha, joten kypsyessä se pysyy mehevänä.

Valmistus (4 annosta)

800g Vihreää Parsaa
Oliiviöljyä
Sormisuolaa
Pippuria
Voita
800g Entrecotea (4 x 200g Pihvejä)

Yrttivoi

100g Voita (Huoneenlämpöistä)
Sitruunan Kuori Raastettuna
2 Valkosipulinkynttä Raastettuna
1/2dl Silputtua Basilikaa
1/2dl Silputtua Persiljaa
Hieman Silputtua Timjamia
Suolaa
Pippuria

Sekoita yrttivoin ainekset massaksi. Muotoile massasta pötkö kelmun sisälle. Rullaa kelmu kiinni, tiiviiksi pötkyläksi ja laita pakkaseen.

Napsauta parsoista tyvet pois. Kuori ja anna olla hetki jääkylmässä vedessä. (Näin parsat pysyvät rapeina) 

Sivele öljyä parsojen pintaan. Grillaa noin 5 minuuttia. Mausta sormisuolalla, pippurilla ja voilla.

Grillaa entrecote-pihvejä noin 4 miinuuttia per puoli. Anna vetäytyä hetki. Mausta sormisuolalla ja pippurilla.

Tarjoile liha parsan ja yrttivoin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti